Klankschaaltherapie (Soundhealing)

De klankschaal heeft een harmonieuze klank. Dit komt omdat er meerdere tonen tegelijk te horen zijn. Ze hebben een voor ons natuurlijke interval en liggen daarom bij mensen goed in het gehoor. Deze harmoniserende klank werkt in op ons lichaam, het werkt in op onszelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen.

Een klankschaal geeft naast geluid ook een trilling die inwerkt en voelbaar is in ons lichaam. Op plaatsen waar een blokkade of een ziek orgaan zit, is deze trillingsfrequentie lager. Door de trillingen van een klankschaal krijgen alle lichaamscellen een hele fijne, prettige en subtiele massage en worden blokkades aangepakt. Door een massage met behulp van een klankschaal kan de energie (weer) gaan stromen. Blokkades kunnen verdwijnen. Lichaam en geest komen weer in balans. Er is rust.

Trillen,
Horen,
Voelen,
Zwijgen,
(Uit)rusten.

Ieder mens reageert op de klank en trilling van een klankschaal.
Massages met behulp van een klankschaal zijn daarbij zeer geschikt voor mensen die in hun hoofd zitten, gespannen zijn, het druk hebben, letterlijk en figuurlijk vast zitten, voor mensen met slaapklachten of voor mensen die moeite hebben zich te concentreren. Deze massagevorm is ook heel geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, die om gezondheidsredenen geen of zeer beperkt een andere massage kunnen ondergaan.
Behandelingen worden als zeer ontspannend ervaren.

De voelbare klank en trilling van klankschalen is iets geweldigs!

Het gebruik van klankschalen in combinatie met massagetherapie passen we regelmatig toe in onze praktijk.