Schild-pad

Ieder zijn eigen (schild)-pad

Praktijkinformatie

Welkom!

In onze praktijk zijn wij er voor jou. Jij staat centraal. Of het nu gaat om het behandelen van een klacht of om ontspannende aandacht voor jouw lichaam of juist beweging; wij staan voor jou klaar. Vanuit rust, tijd en aandacht voor jou. Onze praktijk is een ruimte waar er tijd is om aan jezelf te werken, waar ruimte is voor onderhoud aan jezelf, waar spanning en onrust mag verdwijnen. Waar we hoofd en lichaam met elkaar verbinden en waar we, samen, werken aan jouw klacht. Waar je weer bewust wordt wie jij bent. Wij nemen de tijd voor jou!

Met een behandeling in onze praktijk leer je weer te voelen wat jouw lichaam te vertellen heeft

BEHANDELVISIE

We zien onszelf als een schildpad. Een stukje rust in een maatschappij die steeds sneller draait. In die route, dit pad, geloven wij. Van daaruit werken wij. Met rust en vertraging bereik je ook jouw doel en dat ook nog eens op een manier die gezond voor je is.
Contact maken met jezelf staat bij ons centraal. Contact maken met je eigen lichaam om deze weer echt te kunnen voelen. Contact maken tussen hoofd en lichaam. Te leven in het NU om van daaruit aan jouw klachten te werken.

Wij geloven in 100 procent aandacht voor elkaar. Alleen dan kun je samen iets moois bereiken. Wij geloven in de kracht van aanraking. Het op een andere manier doen, anders. Samen. Jij en wij. Niet óf, maar én. Waar tijd geen tijd meer is.

Ervaar jouw eigen lichaam en geest opnieuw. Als één.
Anders. Wij helpen, begeleiden, ondersteunen en motiveren mensen als jij met uiteenlopende klachten of die gewoon even ontspanning nodig hebben.
Anders, in een oase van rust met mooie producten en oefeningen en soms ook coaching die wij kunnen inzetten tijdens de behandeling.
Welke route kies jij?

WERKWIJZE

Wij geloven in iedere behandeling die wij aanbieden. Of het nu voetreflex, massage of een andere behandeling betreft. Een behandeling maakt je weer bewust van jouw lichaam en kan je waardevolle inzichten geven in achterliggende patronen.
Daaraan gaat een uitgebreide anamnese in de eerste behandeling vooraf. Dat doen we om jou goed te leren kennen, alsmede de reden waarom je bij ons komt, en om te komen tot een goede diagnose. Daar nemen we de tijd voor: vooraf, tijdens en ook na jouw komst.
Na de eerste kennismaking en behandeling maken we uitgebreid tijd voor jou om tot een zo goed mogelijk behandelplan te komen. Dus ook als je weg bent en je het niet merkt, gaan wij voor jou aan de slag. En als we dan onze behandelprincipes eenmaal bepaald hebben, gaan we samen kijken of er hierdoor verbeteringen in jouw klacht ontstaan. En waar nodig stellen we jouw behandelplan uiteraard bij.

En na de behandeling ga je ook niet zomaar bij ons weg. We praten na over wat je hebt ervaren tijdens de behandeling en over de vervolgstappen als dit past. Zo ben je al snel 75 tot 90 minuten bij ons in de praktijk. Soms kan dat ook nog wat langer zijn. Net wat nodig is. Om de effecten van de behandeling langer vast te houden, krijg je soms wat mee. Dus vertraag en ervaar wie je eigenlijk bent en hoe dit jou kan helpen in de bewustwording van jouw klachten. Het proces van herstel kan vandaag nog starten!

Wij hebben altijd tijd voor jou: voor, tijdens en na een behandeling

Aangenaam: Gerlene en Marcel van Ofwegen

EVEN VOORSTELLEN

Omdat we graag onze medemens willen ondersteunen, willen helpen, hebben wij na jarenlange ervaring in het onderwijs en het bedrijfsleven er samen voor gekozen een andere afslag te nemen en een nieuwe route te kiezen. Een route die ons nog meer voldoening geeft.
Wij hebben onze passie gevonden en die willen wij inzetten voor jou. Graag!

Jou laten ervaren wat het is om weer in contact te komen met jouw lichaam en gevoelens. Daarbij werkend vanuit de overtuiging dat met onze behandelvormen veel mogelijk is.

GERLENE

GERLENE heeft in september 2019 de opleiding tot voetreflextherapeut bij Total Health afgerond (3-jarige HBO-opleiding). Bij deze vorm van voetreflextherapie wordt zowel met Westerse als Chinese technieken gewerkt. Door deze technieken te combineren worden zowel reflexzones als meridianen gemasseerd, waardoor het mogelijk is zowel klachtgericht als holistisch te werken. Bij darmklachten (waaronder PDS), vrouwenklachten, gewichtsbeheersing, hoofdpijn en stress heeft zij al goede resultaten geboekt, evenals bij andere ziektebeelden.

Daarnaast heeft zij medio 2016 de opleiding tot energetisch therapeut bij Sonnevelt succesvol afgerond en is zij door haar opleiding als docent en jarenlange ervaring in het onderwijs zeer ervaren op het gebied van coaching. De energetische behandelingen combineert Gerlene met de methode ‘Qure’, waarvoor zij gecertificeerd is in 2017. Verder heeft zij zowel de Medische als Psychologische basiskennis afgerond en is zij gecertificeerd voedingsadviseur.

Momenteel volgt zij een opleiding in Chinese kruiden bij Academie Bo Yi, om de effectiviteit van haar behandelingen verder te vergroten.

MARCEL

MARCEL heeft in maart 2018 zijn (HBO-)opleiding tot massagetherapeut bij Zonnevlecht Opleidingen afgerond. Hij beschikt inmiddels over een uitgebreide kennis van en ervaring in diverse massagevormen, zowel gericht op acute als structurele klachtreductie. Hij masseert vanuit een holistische visie, waarbij lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Enkele van zijn specialisaties zijn slaapstoornissen, alsmede rug-, schouder- en nekklachten.

Aanvullend heeft Marcel in september 2020 een Tuina masseur certificaat behaald bij Qing-Bai. De Chinese technieken verwerkt hij nu in zijn behandelingen, zodat nog specifieker op klachten behandeld kan worden. Om deze kennis verder uit te bouwen volgt hij op dit moment een opleiding tot Tuina therapeut bij Academie Bo Yi.

Daarnaast is Marcel sinds het najaar van 2018 een gediplomeerde klankschaaltherapeut, afgestudeerd bij Happynings Soundhealing. Als “soundhealer” gelooft hij in de effectiviteit van deze vorm van therapie en in het verkrijgen van mooie en verrassende resultaten hiermee. Ook heeft hij de Medische basiskennis afgerond en is hij gecertificeerd om runningtherapie te geven.

TARIEVEN

Consult
Ben je geïnteresseerd geworden na het lezen van onze informatie, maar voelt de stap naar een eerste afspraak groot? Bel ons voor een gratis informatief gesprek op nummer 06-57276825.
Mailen kan natuurlijk ook: zie onze contactpagina.

Tarieven
Consult voetreflex en massage: € 75,00
Consult ontspannende massage: € 64,00
Consult runningtherapie (2xconsult) : € 64,00
Consult overige behandelingen: € 64,00
Duo-behandeling: € 120,00
Cadeaubon: ieder gewenst bedrag

Kun je je bovenstaande tarieven niet veroorloven, maar voel je aan alles dat voetreflex of massage voor jou gaat werken, neem dan gewoon contact met ons op. Er zijn altijd mogelijkheden. Samen vinden we een oplossing. Meermaals hebben we dit al mogen doen.

Voetreflex- en massagetherapie worden vaak deels of geheel vergoed door jouw verzekering, indien je een aanvullende verzekering hebt. Bekijk hiervoor jouw polis.

Gezondheid en de waarde van onze behandelingen worden niet door de prijs bepaald

Goed om te weten

VERGOEDING

Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT. Marcel onder licentienummer 17.038 en Gerlene onder licentienummer 19.030.
Dit betekent dat onze behandelingen voor massagetherapie en voetreflextherapie vaak deels of geheel vergoed worden door jouw verzekering, indien je een aanvullende verzekering hebt. Dit is wel afhankelijk van jouw verzekering. Bekijk hiervoor jouw polis. Dit betekent tegelijk dat een dergelijke vergoeding niet mogelijk is voor de andere behandelingen. Ook ontspanningsmassages worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ (licentienummer Marcel: 180884R en van Gerlene: 190638R) en de SCAG (geschillencommissie in geval van eventuele klachten).

EN VERDER

  • Een consult is inclusief voor- en nagesprek en je ontvangt een factuur.
  • We werken in geval van een therapeutische behandeling met een intake- of anamneseformulier, waar we in de eerste behandeling tijd voor inruimen, en een behandelplan.
  • Het is aan te bevelen tenminste een uur voor de behandeling niets meer te eten of koffie te drinken en na de behandeling voldoende water te drinken.
  • Indien je bent verhinderd, dan verzoeken wij je vriendelijk ruim van te voren contact met ons op te nemen. Afspraken kunnen tot 24 uur voorafgaand aan de behandeling kosteloos worden afgezegd of verzet. Hoe vervelend we het ook vinden, maar voor afspraken die binnen 24 uur voorafgaand aan de behandeling worden afgezegd, brengen wij in principe het volledige tarief in rekening. Bij ziekte / overmacht wordt overleg gepleegd.
  • Onze praktijk is goed met de auto bereikbaar en beschikt over een eigen parkeerplaats voor de praktijkingang.
  • Ook de bereikbaarheid via het openbaar vervoer is goed. Bus 6 stopt schuin tegenover onze praktijk.

Tenslotte.....

Slow Motion!