Schild-pad

Ieder zijn eigen (schild)-pad

Massage

Maak tijd voor jezelf

Bij onze massages sta jij centraal. We gaan met jouw klachten en wensen aan de gang. Wat vertelt jouw lichaam je? Waar heb je behoefte aan? Tijdens een massage gaan we daarmee aan de slag en word je je bewust van de signalen van jouw lichaam. Je komt in dieper contact met je lichaam, terwijl de behandeling zijn werk doet en je jezelf ontspant. Daarbij maken we gebruik van Chinese en Westerse technieken en inzichten, waardoor een breed spectrum aan klachten kan worden behandeld, op jou afgestemd.

Massagetherapie is geschikt voor een diversiteit aan klachten

KLACHTEN TE LIJF

Net als voetreflex is ook massage en massagetherapie een effectieve en bewezen behandelmethode voor diverse klachten. Om zomaar wat te noemen: hoofdpijn, nek- en schouderklachten, rugklachten, RSI, stijve spieren, stress. Dat kunnen acute klachten zijn of klachten die mogelijk al langer spelen. We werken met een uitgebreide intake/anamnese waarbij we kijken naar het ontstaan van de klacht en andere achtergronden. We kijken breder dan alleen die specifieke klacht, maar benaderen het lichaam als een geheel. Holistisch. Op basis daarvan komen we tot een persoonlijk behandelplan.

Bewustwording van jouw lichaam. Luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft. Daar gaan we in de behandeling mee aan de slag, zodat je je weer beter in je vel voelt. Schaduw verandert weer in licht.

DE BEHANDELING

Een eenmalige massage helpt je los te laten, de rust te (her)vinden. Het ontspant.
Massagetherapie gaat verder. Het is een behandelvorm waarbij we massage combineren met andere ondersteunende interventies. Eenmalige massage of massagetherapie: iedere massage begint en eindigt met een korter of langer gesprek waarin je wordt uitgenodigd om te vertellen hoe het met je gaat, hoe het met de voortgang van de behandelingen gaat en hoe je huidige behandeling hebt ervaren. Er is meer dan voldoende ruimte voor vragen en het aangeven van jouw wensen. Zo kunnen we iedere behandeling inspelen op het behandelen van de klacht waarvoor je komt, passend in wat er in het heden speelt. Dat doen op het juiste moment en passend in het behandelproces.

In alle rust staan we stil bij de energie van jouw lichaam. Hierbij maken we gebruik van een reeks van verschillende massagevormen en -technieken.

Ervaar de massagevorm die het beste bij jou als mens en de onderliggende klacht(en) past

Een combinatie van Chinese en Westerse massagetechnieken

OOSTERS EN WESTERS

Een massage is belangrijk voor lichaam en geest. Door het toepassen van de Chinese massagevorm Tuina maken we gebruik van bijzondere massagetechnieken. We maken een gedegen analyse van jouw klacht. Je kunt immers wel de tak behandelen, maar zonder de wortel aan te pakken, komt de klacht steeds weer terug. Het behandelen van meridianen en drukpunten maakt een belangrijk onderdeel uit van de behandeling.

Westerse massages kunnen ook heel effectief zijn in het behandelen van klachten. Klassieke (Zweedse) massage, bindweefselmassage, cupping, buikmassage en pulsing zijn slechts enkele behandelvormen die wij inzetten.
Het stimuleren van de bloedsomloop of het opheffen van blokkades in onderliggende weefsels wordt aangepakt. Of wellicht past een energetische massage op het moment beter bij jou.

Dorn therapie en triggerpoint

Dorn Therapie is een bijzondere behandeltechniek waarmee op een zachte manier een scheefstand in het bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Gewrichten worden gemobiliseerd. Na de behandeling zijn pijnklachten vaak verminderd en is er meer bewegingsvrijheid.

Triggerpoints zijn eigenlijk microscopisch kleine verkrampingen van spiervezels die door vele factoren kunnen zijn ontstaan. Deze kunnen een reeks klachten veroorzaken in het lichaam. Het kan leiden tot een pijnlijk gevoel, maar ook stijfheid, tintelingen of een verdoofd gevoel komen regelmatig voor. Triggerpoint-massage werkt om deze verkrampingen en de daarvan afgeleide klachten aan te pakken.

Twee bijzondere behandelmethodes

Een schildpad volgt zijn eigen pad. Wat is jouw pad?

Aanraken: wie ben ik,
Wat voel ik,
Loslaten,
Ik mag er zijn.