Schild-pad

Ieder zijn eigen (schild)-pad

Voetreflex

Maakt het verschil

Voetreflex is bijzonder waardevol om het lichaam sterker te maken. Ontdek de kracht en tegelijk de zachtheid van deze behandelvorm. Met Chinese en Westerse technieken en een specialisatie in neuroreflexologie kan een breed spectrum aan klachten worden behandeld. Steeds maken we de behandeling op maat voor jou op basis van wat jij nodig hebt.

Voetreflex is een effectieve behandelvorm voor uiteenlopende klachten

KLACHTEN TE LIJF

Voetreflexmassage is een effectieve en bewezen behandelmethode voor diverse klachten. Darmklachten, vrouwenklachten, stress, hoofdpijn en slaapproblemen zijn slechts enkele voorbeelden en kunnen met voetreflex worden behandeld. We werken met een uitgebreide intake/anamnese, op basis waarvan we tot een persoonlijk behandelplan komen.

Van veel klachten weten we inmiddels dat daar goede oplossingen voor zijn. Soms is het nodig om hiervoor naar een arts te gaan en soms kan het wellicht ook anders (of gezamenlijk): een behandeling waar je weer leert en voelt wat jouw lichaam te vertellen heeft. Waar we hoofd en lichaam met elkaar verbinden en waar we, samen, werken aan jouw klacht. Waar je weer bewust wordt wie jij bent. Van daaruit kunnen we aan jouw klachten gaan werken. Samen.
Kortom: van klacht – naar – werken aan jouw klacht.

DE BEHANDELING

Een speciaal gebied dat veel vertelt over jouw lichaam zijn de voeten. Op de voeten wordt als het ware het hele lichaam weerspiegeld. Daar bevinden zich zogenaamde reflexgebieden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Door het masseren van zones op de voeten wordt de doorbloeding, de energie in het lichaam en het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. Voeten vormen daarmee een belangrijke bron om klachten effectief te behandelen. De vitaliteit van lichaam en geest neemt toe. Daarnaast zorgt de massage voor een betere afvoer van afvalstoffen.

Voetreflexmassage ontspant en verlicht stress in jouw lichaam. Het stimuleert je lichaam om zelf de energiestromen te herstellen. En belangrijk: het helpt je lichaam niet alleen om meer in balans te komen, maar het is bovenal ook erg prettig om te ervaren.

Ieder orgaan zijn eigen plek

Klachtenreductie, betere weerstand, nieuwe mentale weerbaarheid, ontspanning: voor welk effect ga jij?

OOSTERS EN WESTERS

In onze praktijk passen we de Chinese en Westerse voetreflextherapie toe. Juist de combinatie van deze twee technieken zorgt voor een optimale massage en een brede toepasbaarheid.

De Westerse techniek bestaat deels uit krachtig drukken op de reflexzones van de verschillende organen. Hierbij ligt de nadruk vooral op het stimuleren van het fysieke. Bij de Chinese techniek ligt de nadruk meer op het energetische. De meridianen en de daarbij behorende meridiaanpunten vormen hierbij de basis. Door deze punten te masseren worden blokkades verminderd en kan de balans tussen lichaam en geest hersteld worden.

NEUROREFLEXOLOGIE

Een bijzonder effectieve vorm binnen voetreflextherapie is neuroreflexologie. Deze techniek werkt vanuit de zenuwuiteinden in de voeten. Door de zenuwuiteinden te prikkelen gaan er signalen door de zenuwen richting de hersenen i.p.v. vanuit de hersenen richting de voeten. Doordat de communicatie nu omgedraaid is, kunnen pijnsignalen, ontstaan door bepaalde blokkades in de zenuwbanen, weer uitgezet worden. Daardoor kunnen pijnklachten verminderen of verdwijnen.

De therapie is heel doeltreffend en in veel gevallen ervaren mensen al na één behandeling verbetering. Hoe langer de pijn reeds aanwezig is, des te langer de behandelduur zal zijn om effect te bereiken.

Neuroreflexologie is gericht op de uiteinden van de zenuwen op de voet

Aandacht voor jouw voeten is aandacht voor jouw lichaam. Jouw basis, verbindend, herstellend.

Kies de weg die bij jou past,
Jouw pad,
Langzaam, evenwichtig en vol vertrouwen,
Net als een schild(-)pad.