Schild-pad

Ieder zijn eigen (schild)-pad

Overige behandelingen

Er is nog zoveel meer mogelijk

Soms heb je gewoon behoefte aan een ontspannende massage of heb je juist behoefte aan voedings- of bewegingsadvies. Soms past een energetische behandeling of een klankschaalsessie juist goed bij wie jij bent of wat voor jou goed voelt op dat moment. Soms integreren we deze behandelingen in ons behandelplan omdat het dan een beter geheel vormt. Dat kunnen wij óók voor jou doen. Voel je welkom!

Een cadeautje voor jezelf

ONTSPANNINGSMASSAGE

Een heerlijke rustige ontspannende voetreflexmassage of lichaamsmassage met aandacht voor probleemgebieden als dit nodig is. Vooraf is er alle gelegenheid om even te landen met wat te drinken en ook na afloop nemen we ruim de tijd voor jou. Zodat een ontspanningsmassage ook écht ontspannend is. In deze tijd van werkdruk, stress en prestatiedruk is echt ontspannen geen overbodige luxe. Het geeft jouw lichaam de gelegenheid echt tot rust te komen en te herstellen, zodat je weer verder kunt. Steeds een cadeau voor jouw lichaam en geest. Iedere keer weer.

Geluk is de kunst een boeket te maken met de bloemen waar je bij kunt. Een ontspannende massage hoeft nooit ver weg te zijn!

ENERGETISCHE THERAPIE

Ieder mens kenmerkt zich door zijn eigen patronen in het dagelijkse leven. Dat gebeurt in de loop der jaren en geschiedt veelal onbewust. Die patronen vormen je; hebben je gemaakt tot wie je bent. Dat maakt jou tot een uniek persoon. Soms kan een patroon ineffectief worden, kunnen klachten ontstaan en kun je moeilijk een omslag maken. Herstel is dan nodig. Om dit te kunnen doen, gaan we aan het werk met energie. Met jouw energie.

Naast een fysiek lichaam hebben we ook een zogenaamd energetisch lichaam (ook wel aura genoemd). Dit energetisch lichaam is het energieveld om je fysieke lichaam heen en het geeft informatie over je gezondheid, blokkades en onbalans. Alles wat we namelijk meemaken slaan we ergens op, als was het een harde schijf. Naast de gebeurtenis die wordt opgeslagen, geldt dat ook voor de daaraan gekoppelde emoties. Het zijn vooral negatieve emoties die we onbewust met ons mee blijven dragen en kunnen leiden tot blokkades en uiteindelijk tot fysieke en psychische klachten. Als een klacht alleen fysiek wordt behandeld, kan dit nog steeds ergens in jouw lichaam tot een blokkade gaan leiden. Het risico van chronische klachten komt dan om de hoek kijken.

De eerste stap is zicht te krijgen op deze blokkades, om er vervolgens mee aan de slag te kunnen gaan. Bewustwording, op weg naar gezondheid, waarbij de onverwerkte emoties alsnog verwerkt worden en losgekoppeld worden van de gebeurtenis.
Het leert jezelf beter te herkennen en te omarmen. Vanuit hetgeen we hierbij opbouwen, werken wij aan het verbeteren van jouw zelfherstellend vermogen en jouw eigen evenwicht.
De blokkades kunnen hierdoor worden opgelost, zodat de energie weer vrij kan stromen.

 

logo qure

We werken via de methode van Qure Energetic Connections

Energetische therapie? Helemaal niet zweverig!

Klankschalen zorgen voor balans

KLANKSCHAALSESSIE

De klankschaal heeft een harmonieuze klank. Dit komt omdat er meerdere tonen tegelijk te horen zijn. Ze hebben een voor ons natuurlijke interval en liggen daarom bij mensen goed in het gehoor. Deze harmoniserende klank werkt in op ons lichaam, het werkt in op onszelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen.

Een klankschaal geeft naast geluid ook een trilling die inwerkt en voelbaar is in ons lichaam. Op plaatsen waar een blokkade of een ziek orgaan zit, is deze trillingsfrequentie lager. Door de trillingen van een klankschaal krijgen alle lichaamscellen een hele fijne, prettige en subtiele massage en worden blokkades aangepakt. Door een massage met behulp van een klankschaal kan de energie (weer) gaan stromen. Blokkades kunnen verdwijnen. Lichaam en geest komen weer in balans. Er is rust.

Bij klankschaalsessies plaatsen we klankschalen direct op jouw lichaam. Daarmee ervaar je de werking diepgaand en als zeer ontspannend. Sessies met behulp van een klankschaal zijn daarbij zeer geschikt voor mensen die in hun hoofd zitten, gespannen zijn, het druk hebben, letterlijk en figuurlijk vast zitten, voor mensen met slaapklachten of voor mensen die moeite hebben zich te concentreren. Deze vorm van massage is ook heel geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, die om gezondheidsredenen geen of zeer beperkt een andere massage kunnen ondergaan.

VOEDINGSADVIES

Bij een gezond lichaam en geest hoort gezonde voeding. Gezonde voeding geeft jouw lichaam energie, de goede bouwstenen voor herstel en vernieuwing van cellen. Het is de basis van gezondheid en daarmee belangrijk. Gezond eten lijkt logisch, maar is het niet altijd. Oude voedingspatronen kunnen je daarbij in de weg zitten. Je vraagt je af hoe je dit kunt doorbreken.

En bedenk daarbij dat ieder persoon anders is. Dit betekent dat wat goede voeding voor jou is, dat voor een ander niet goed hoeft te zijn. De spijsvertering werkt namelijk bij iedereen anders. Bij de één werkt de spijsvertering vooral op koolhydraten, bij de ander op eiwitten of vetten.

Wij kunnen je helpen de juiste voeding voor jou te vinden, zodat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt die jij nodig hebt. In een rustige en ontspannen sfeer komen we tot een advies en helpen we jou om naar een gezondere lifestyle te komen.

Voor sommige klachten is voedingsadvies een mooie aanvulling op bijvoorbeeld een voetreflexmassage. We combineren dan het beste vanuit beide werelden om zo jouw klachten nog effectiever te kunnen aanpakken. Eet en drink smakelijk!

Een gezond leven verdient goede voeding

Beweging zorgt voor vooruitgang

RUNNINGTHERAPIE

Onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen depressieve klachten en burn-out verschijnselen vermindert. Tijdens hardlopen worden bepaalde stoffen zoals endorfine aangemaakt, die een positief effect hebben op depressieve klachten. Daarnaast kan het behalen van gestelde doelen, bijvoorbeeld een half uur lopen, een positief effect hebben op jouw vertrouwen in je eigen capaciteiten en op jouw algehele welbevinden.

Door te gaan bewegen voel je je, geloof het of niet, minder vermoeid, kunnen klachten afnemen en kun je meer controle krijgen over je eigen situatie.
Wij geven runningtherapie op individuele basis omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden.

De opbouw is heel geleidelijk. De weg is belangrijk, niet het doel of de snelheid. Ook een schild-pad vindt zijn weg. Het loopplezier staat centraal. Kom eens langs om te zien hoe loopplezier jouw leven kan verrijken!

Verbonden; blij dat ik weer verbonden ben met mijzelf

Voelen, horen, trillen
Zwijgen, voeden, (uit)rusten