Massagetherapie

Massage is een manier om weer in contact te komen met je lichaam. Aanraken zorgt voor warmte en geborgenheid. Contact met jezelf.
Door de rust en de aandacht worden diepere lagen in jouw lichaam aangesproken. Wat leeft daar? Wat is de behoefte van jouw lichaam?

Massage is aangenaam. Het helpt te ontspannen, te voelen wat er leeft in jou.
En massage werkt.
Niet alleen bij spierpijn, blessures of andere acute klachten, maar ook preventief.

En daarbij: het heeft nog zo ontzettend veel meer te bieden. Om slechts een kleine greep daaruit te doen: het stimuleert de bloedsomloop, het ontspant, het bevordert de prestatie en het welzijn, het is een natuurlijke pijnstiller, het helpt tegen emotionele spanning en/of slapeloosheid, het vermindert stress, het zorgt voor een afvoer van afvalstoffen en daarmee een betere immuunsysteem en herstel van je spieren. En last but not least: het verbetert je humeur!

Kortom: massage is belangrijk voor lichaam en geest.

Een eenmalige massage helpt je los te laten, de rust te (her)vinden. Het ontspant.
Massagetherapie gaat verder. Het is een behandelvorm waarin we massage combineren met andere ondersteunende interventies. Iedere massage is daarbij anders, afgestemd op jouw lichaam en jouw behoefte op dat moment. Het is veelal een mix van technieken.
De belangrijkste vormen die we gebruiken, tref je hieronder aan:

Energetische massage
Zacht, vertragend, ontspannend.
Bewustwording van jouw lichaam. Luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft. In alle rust staan we stil bij de energie van jouw lichaam. Hierbij maken we gebruik van een reeks van verschillende massagevormen en -technieken.
Van meridiaanmassage, craniomassage en chakramassage tot holistic pulsing en van hoofd- en rugmassage tot buikmassage. En nog veel meer.

Klassieke massagevormen
Klassieke (Zweedse) massage, bindweefselmassage, trigger points en cupping.
Een massage gericht op het stimuleren van de bloedsomloop en versoepeling van de spieren. Daarbij worden blokkades in onderliggende weefsels aangepakt. Deze massagevorm is vooral gericht op het verminderen van acute klachten.
Regelmatig combineren we deze vorm met een energetische massage of aromatherapie. Zo worden zowel de fysieke als onderliggende geestelijke oorzaken behandeld.

Ontspanningsmassage
Een heerlijke rustige ontspannende massage met aandacht voor probleemgebieden als dit nodig is. Energetisch of meer klassiek.
Steeds een cadeau voor jouw lichaam. Iedere keer weer!

Dorn Therapie
Dorn Therapie is een bijzondere behandeltechniek waarmee op een relatieve zachte manier een scheefstand in het bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Gewrichten worden gemobiliseerd. Na de behandeling zijn pijnklachten vaak verminderd en is er meer bewegingsvrijheid.

Triggerpoint
Triggerpoints zijn eigenlijk microscopisch kleine verkrampingen van spiervezels die door vele factoren kunnen zijn ontstaan. Deze kunnen een reeks klachten veroorzaken op het lichaam. Het kan leiden tot een pijnlijk gevoel, maar ook stijfheid, tintelingen of een verdoofd gevoel komen regelmatig voor. Triggerpoint-massage werkt om deze verkrampingen en de daarvan afgeleide klachten aan te pakken.

Aanraken,
Wie ben ik,
Wat voel ik,
Loslaten,
Ik mag er zijn.