Praktijkinformatie

Je hebt vast wel eens gehoord van de fabel over de haas en de schildpad. Wij ook en we vinden deze meer dan toepasselijk voor wie wij zijn en waar wij voor staan.

Er was eens een haas die altijd moest lachen wanneer hij de schildpad zag lopen, want het ging zo langzaam. "Als jij eindelijk aankomt, is het altijd te laat en alles is al lang voorbij."
De schildpad lachte dan en ging tenslotte een weddenschap met de haas aan. “Ik durf te wedden, dat ik eerder aan de overkant van dit veld ben dan jij.”
Ze besloten een wedstrijd te houden.

En wat een verrassing! De haas ging pijlsnel van start in de brandende zon en werd halverwege moe en slaperig. Een klein tukje kon geen kwaad, hij lag immers toch al ver voor. De schildpad, die rustig maar gestaag op weg was, haalde hem in. En toen hij bijna bij de finish was, werd de haas pas wakker. Met een geweldige sprong stond de haas op en sprong op de eindstreep af. Maar hij was te laat. Toen hij de lijn passeerde, was de schildpad hem juist voor geweest.

"Zie je nou wel," zei de schildpad. Maar de haas had geen adem meer om te kunnen antwoorden.

Wat heeft deze fabel met onze praktijk te maken? Eigenlijk alles.

Het gaat over ons. We zien onszelf als een schildpad. Een stukje rust in een maatschappij die steeds sneller draait. In die route, dit pad, geloven wij. Van daaruit werken wij. Met rust en vertraging bereik je ook jouw doel en dat ook nog eens op een manier die wél gezond voor je is. Nieuwsgierig geworden? Kijk eens verder op onze site.

Rennen was gisteren
Vertragen vandaag
Gezondheid voor morgen