Voetreflextherapie

Massage is bijzonder waardevol om het lichaam sterker te maken.
Een speciaal gebied dat veel vertelt over jouw lichaam zijn de voeten. Op de voeten wordt als het ware het hele lichaam weerspiegeld. Er bevinden zich zogenaamde reflexgebieden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Voeten vormen daarmee een belangrijke bron om klachten te behandelen. Door het masseren van zones op de voeten wordt de doorbloeding, de energie in het lichaam en het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. En dat leidt er weer toe dat de vitaliteit van lichaam en geest toeneemt. Daarnaast zorgt de massage voor een betere afvoer van afvalstoffen.
Voetreflextherapie ontspant en verlicht stress in jouw lichaam. Het stimuleert je lichaam om zelf de energiestromen te herstellen. En belangrijk: het helpt je lichaam niet alleen om meer in balans te komen, maar het is bovenal ook erg prettig om te ervaren.

Aandacht voor jouw voeten,
Aandacht voor jouw lichaam,
Jouw basis,
Verbindend, herstellend, aardend, ontspannend,
Jij bent jouw voeten.

In onze praktijk passen we de Westerse en Chinese voetreflextherapie toe. Juist de combinatie van deze twee technieken zorgt voor een optimale massage en een brede toepasbaarheid. De Westerse techniek bestaat meer uit krachtig drukken op de verschillende organen. Hierbij ligt de nadruk vooral op het stimuleren van het fysieke. Bij de Chinese techniek ligt de nadruk meer op het energetische en wordt er gewerkt met zachter drukken. De meridianen vormen hierbij de basis.

Een bijzonder effectieve vorm binnen voetreflextherapie is neuroreflexologie. Deze methode is gericht op de reflexzones van de zenuwen op de voet. Door druk uit te oefenen op bepaalde blokkades in de zenuwbanen kunnen de zenuwen weer aangezet worden om de balans in het lichaam te herstellen.
De therapie is heel doeltreffend en in veel gevallen ervaren mensen al na één behandeling verbetering. Hoe langer de pijn reeds aanwezig is, des te langer de behandelduur zal zijn om effect te bereiken.